Sijpkes Reizen

Sijpkes Reizen: onafhankelijk reisbemiddelaar voor al uw touringcar reizen

Wilt u een dagje uit met familie, vrienden of collega’s? Wilt u een schoolreis organiseren of een excursie? Wilt u er een paar dagen tussenuit met een groep? In binnen- of buitenland? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en leg uw wensen bij ons neer, wij zullen een passende offerte voor u maken. Er is altijd een geschikte touringcar voor u bij, ook voor VIP-vervoer.

Het grote voordeel van een reisbemiddelaar als Sijpkes Reizen is, dat u er zelf geen omkijken naar heeft. U zegt wat u wilt, wij zoeken alles voor u uit, maken de reserveringen, regelen desgewenst de catering en entreekaarten en natuurlijk een comfortabele touringcar. Het enige dat u hoeft te doen is genieten van een leuke dag, zonder extra kosten.

 

Belangstelling in Sijpkes Reizen?

Neem contact met ons op via info@sijpkesreizen.com en u hoort zo spoedig mogelijk van ons. Bellen kan natuurlijk ook: 06-53933463. We zijn graag bereid bij u langs te komen om uw wensen en de mogelijkheden persoonlijk met u te bespreken. U kunt ook het contactformulier invullen. 

 

Sijpkesreizen door de jaren heen!

 

19e eeuw

Pieter Sijpkes (24 april 1862-28 juli 1953) vestigde zich in 1895 als omnibusondernemer in Buinerveen en was daarmee in feite de grondlegger van Sijpkes Reizen. Hij verzorgde o.a. de omnibusdienst (paardentram) Borger-Stadskanaal v.v.; in 1916 stopte hij met alle omnibusdiensten.

 

20e eeuw

Pieters zoon Hindrik begon in 1919 een bodedienst met paard en wagen tussen Borger en Stadskanaal. In 1922 schafte hij de eerste vrachtauto aan en in 1923 werd er een heuse vrachtautodienst geopend vanuit Buinerveen: zes keer per week naar Stadskanaal v.v. en drie keer per week naar Borger v.v. Hij reed ook naar Groningen v.v. In 1930 werd de eerste tweedehands A-Ford autobus gekocht van Philips Eindhoven, maar deze bus bleek te breed te zijn voor de Veenkoloniale wegen. Oplossing: de bus werd in de lengte doormidden gezaagd en smaller gemaakt. Er konden 13 personen mee worden vervoerd. De tweede bus was nieuw en kon 21 personen vervoeren.

In 1947 had het bedrijf vier touringcars. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het reizen behoorlijk in trek, reden voor Hindriks zoons Pieter en Harm om binnen- en buitenlandse reizen te gaan organiseren. Hindrik Sijpkes liet het bedrijf op 13 mei 1947 inschrijven bij de Kamer van Koophandel te Meppel, met de vermelding dat het bedrijf al sinds mei 1919 bestond. In augustus 1947 werd alles ondergebracht in een VOF: H. Sijpkes en Zonen te Buinerveen.

Met de vestiging van Philips in Stadskanaal in 1956 veranderde er veel voor de firma Sijpkes. Veel Philips medewerkers werden door Sijpkes van en naar het werk vervoerd. Een andere mijlpaal was het vervoer door Sijpkes Reizen naar de Expo wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. Inmiddels telde het bedrijf negen touringcars. Vanaf dat moment ging het steeds meer bergopwaarts met Sijpkes Reizen.

In 1968 verhuisde Sijpkes Reizen naar Stadskanaal en in 1972 werd het stokje van Hindrik overgenomen door de vennoten en zonen Pieter en Harm. Het bedrijf groeide nog steeds en in 1976 werkten er 45 medewerkers. In dat jaar verhuisde ook Sijpkes Touringcars naar Stadskanaal. In 1984 ging Pieter met pensioen, in 1989 gevolgd door broer Harm. Beiden zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

21e eeuw

De vierde generatie Sijpkes werd eigenaar van een onderneming met 100 medewerkers, 45 touringcars en vijf vestigingen. In 2010/2011 kreeg het reisbureau last van de kredietcrisis, er werden veel minder reizen geboekt. Vanaf maart 2011 ging het snel bergafwaarts en in september 2011 moest het faillissement aangevraagd worden. Sijpkes Touringcars draaide op zich nog goed, maar door het faillissement van de reisbureaus en de onderlinge verwevenheid van de BV's, werd ook Sijpkes Touringcars meegezogen in het faillissement. Zo kwam er een eind aan het familiebedrijf.

2013

Henk (Hindrik) Sijpkes, zoon van Pieter, tot oktober 2011 directeur van Sijpkes Touringcars, kreeg na anderhalf jaar het idee om weer voor zichzelf te beginnen als reisbemiddelaar en zo is sinds 13 maart 2013 Sijpkes Reizen weer helemaal terug.